Skip links

Το Κτηνιατρικό-Ζωοτεχνικό Κέντρο “Animal Care” ιδρύθηκε τον Μάιο του 2007 από τον κτηνίατρο Παναγιώτη Μαργιέ σε ιδιόκτητο χώρο στη Κρεμαστή Ρόδου και έκτοτε παρέχει υπηρεσίες σε ιδιώτες και επαγγελματίες σε διάφορα νησιά των Δωδεκανήσων και κυρίως σε Σύμη, Χάλκη, Νίσυρο, Τήλο και Καστελόριζο.

Ο Παναγιώτης Μαργιές είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ και της σχολής Τεχνολογίας – Γεωπονίας του τμήματος Ζωικής Παραγωγής. Οι επιστημονικές του γνώσεις σε συνδυασμό με την εμπειρία και την κοινωνική του δράση σε καταφύγια και κέντρα περίθαλψης ζώων, τον καθιστούν ικανό να διαχειριστεί αποτελεσματικά από απλά μέχρι και πιο περίπλοκα περιστατικά διαφόρων ειδών ζώων.

Οι κτηνίατροι και το εξειδικευμένο προσωπικό του Animal Care, παρέχουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που εκτείνεται από βασική φροντίδα, μέχρι εξειδικευμένες εξετάσεις, εργαστηριακούς ελέγχους, καλλωπισμό και είδη pet shop.

Γιατί να επιλέξετε το Animal Care για το ζώο σας;

 • Πρότυπο ιατρείο μικρών ζώων αντάξιο για τον καλύτερο σας φίλο με σύγχρονο εξοπλισμό και χρήση προηγμένων διαγνωστικών μέσων.
 • Παρουσία σε Ρόδο και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.
 • Εφαρμογή e-health για τον καλύτερό σας φίλο. Η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου και η εφαρμογή ενημέρωσης του ιδιοκτήτη, συμβάλει στην πρόληψη και φροντίδα του ζώου.
 • Το Animal Care ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ζώων, τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2020-2021

Αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, τότε το κάνεις πρώτα επειδή το αγαπάς. Και αυτό που αγαπώ, είναι η φύση και τα ζώα.
Παναγιώτης Μαργιές
Κτηνίατρος

Ο Παναγιώτης Μαργιές και το Animal Care κάθε χρόνο αναλαμβάνουν δράσεις φροντίδας αδέσποτων και άγριων ζώων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης. Μόνο για την περίοδο των ετών 2020 – 2021 έγιναν οι παρακάτω δράσεις:

Υποστήριξη φιλοζωϊκών ομάδων

Το Animal Care και ο Παναγιώτης Μαργιές διατηρούσε και διατηρεί μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με φιλοζωικούς συλλόγους και ομάδες, συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο τους.

Μόνο για την περίοδο 2020-2021, το Ιατρείο έχει δωρίσει σε οργανώσεις όπως Κυνοκομείο Ρόδου, την Αδέσποτη Παρέα, Paws & Claws, Lucky Paws, και στις φιλοζωικές του Καστελόριζου της Σύμης και της Χάλκης πάνω από 1.000 αμπούλες για αδέσποτα και περιθαλπόμενα ζώα.

Περιθάλψεις αγρίων ζώων στη Ρόδο:
 • 20 άγριες χελώνες
 • 40 άγρια ελάφια
 • 20 γεράκια και άλλα άγρια πτηνά
Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στη Ρόδο:
 • 1.223 γάτες
 • 186 σκυλιά
Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στα Δωδεκάνησα (εκτός Ρόδου):
 • 50 αδέσποτα στη Χάλκη
 • 386 αδέσποτα στη Σύμη
 • 200 αδέσποτα στη Νίσυρο
 • 50 αδέσποτα στο Καστελόριζο

Προσωπικό Animal Care

Ο μικρός σας φίλος, είναι και δικός μας


To Animal Care είναι συνδεδεμένο με τη λέξη Φροντίδα

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για κάθε ανάγκη του μικρού σας φίλου. Με επαγγελματισμό και αγάπη προς το κατοικίδιο σας είμαστε εδώ να σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία του ζώου σας.

Ματούλα Χατζηβασιλείου

Είναι πιστοποιημένη «Φροντιστής και βοηθός Κτηνιάτρου ζώων συντροφιάς» . Κατέχει επίσης πιστοποίηση «Α΄ Βοηθειών σε ζώα συντροφιάς». Αναζητώντας όμως μια διαφορετική επαφή με τα ζώα, που τόσο πολύ αγαπάει, αποφάσισε να ασχοληθεί με το Pet Grooming.Πλέον κατέχει βεβαίωση σπουδών “Pet Grooming” και εξελίσσεται διαρκώς πάνω σε αυτό μέσα από σεμινάρια και συνεχής εκπαίδευση. Ο αγαπημένος σας φίλος θα φύγει πιο όμορφος και πιο χαρούμενος.

Δήμητρα Σφακιού

Η Δήμητρα κατέχει Δίπλωμα Βοηθού Κτηνιάτρου και συμμετέχει ως βοηθός της οργάνωσης Forderverein Arche Noah Kreta e.V. Λατρεύει τα ζώα και μέσα από τη δουλειά της θέλει να τους χαρίζει απλόχερα την αγάπη που νιώθει για αυτά.

Τσαρούχα Αθηνά

Είναι απόφοιτος κτηνιατρικής και είναι 24 ετών . Βρίσκεται στην ομάδα του Animal Care από το 2020 . Η αγάπη της για τα ζώα δεν θα μπορούσε να την οδηγήσει πουθενά αλλού πέρα από τον κλάδο της κτηνιατρικής . Στόχος της να μαθαίνει και να εξελίσσεται περισσότερο .

Αικατερίνη Κακαζιάνη

Η Αικατερίνη είναι απόφοιτη κτηνιατρικής και είναι 24 ετών. Σπούδασε στη κτηνιατρική σχολή Trakia University στη Βουλγαρία. Η αγάπη της για τα ζώα ήταν το κίνητρο που την έκανε να ασχοληθεί με τη κτηνιατρική. .

Ελισάβετ Τζιαμπαζλή

Η Ελισάβετ είναι ενεργή εθελόντρια πολλά χρόνια στη διάσωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Η αγάπη της και η επιθυμία της για την επαφή με τα κατοικίδια αλλά και τα άγρια ζωα την ώθησε στο να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό τον τομέα. Έχει δίπλωμα pet grooming και vet assistant. Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια πάνω σε αυτά τα αντικείμενα όπως και μαθήματα Animal Reiki.